ОЕЦ призова към обща молитва

ДО ЧЛЕНУВАЩИТЕ В ОЕЦ

ПРИЗИВ

Уважаеми братя и сестри,

В този труден за България момент призоваваме всички вярващи да се обединим в молитва за страната ни. Нека на неделните богослужения на 24 февруари отправим към Бог специална молитва за политическа и икономическа стабилност на България. Нека помним в молитвите си и избора на предстоятел на Българската православна църква, който е насрочен за тази неделя. Точно за 12 часа е предвидено обявяването на резултата от избора на патриарх на БПЦ, а след това е церемонията по неговата интронизация в катедралата „Св. Александър Невски“.

Молитвата ни е Бог да даде мъдрост на политиците ни, които ще преговарят за съставянето на правителство и организирането на извънредни избори. Ние не заемаме страна в политическите дебати, но не можем да бъдем безучастни към това, което става по улиците и площадите. Нека, доколкото зависи от нас, да бъдем източник на стабилност при опитите за провокиране на етническо, религиозно или социално противопоставяне.

„И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да имаме тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината” (І Тим. 2:1–4).

Бог да пази България!

С уважение,

П-р Николай Неделчев
председател на УС на ОЕЦ